Vandring i skog & natur

Vandrarhemmet finns i mitten av det natursköna Sörmland, Mellan två sjöar (Lidsjön och Båven) med den fina naturen runt hörnet, i skogen finns det många skogsvägar som man kan göra sina utflykter på.

Flytt block

Inte långt från vandrarhemmet ca 500 m mot Ripsa finns det ett flyttblock ”spikstenen” , det flyttades till sin plats av inlandsisen det finns många skrönor om den saken.

Badplats

Några hundra meter från vandrarhemmet finns Sibrobadet som kom i familjens ägo 1994. Stor gräsmatta, sandstrand, grillplatser några bänkar och bord och ett utetoa. För våra fyrfota vänner finns ett hundbad (en liten bit till vänster ner mot bron) det är skyltat.

Fler aktiviteter i närheten

Kolmården nordens största djurpark, åka linbana över savannen, den magiska delfinshowen, Bamses värld och Wildfire den häftiga berg- och dalbanan. 8-10 mil från vandrarhemmet.

Paltorpshage ett familjeäventyr. Klättra i hinderbanor, susa ner i linbanan, grilla korv runt lägerelden. 3 mil från vandrarhemmet.

Femörefortet upplev det spännande och topphemliga fortet. Gömd i berget under naturreservatet Femöre 4 mil från vandrarhemmet.

F11 Nyköping Sveriges flygplansmuseum vid Stockholms Skavsta flygplats. 15 minuter från vandrarhemmet.

Öster Malma ett annorlunda viltupplevelse. Se alla vilda djur både älg,
Kronhjort, dovhjort och mufflon mfl. Här serveras en riktig smakupplevelse i restaurangen. det är 2 mil till Öster Malma.

Translate »